Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnep utáni gondolatok

Tisztelt Olvasóink!


Vége az ünnepi napoknak és( ahogy mondani szoktàk) jőnnek a "dolgos hétköznapok"!!!!
Persze ez Nàlunk Magyarorszàgon nem egészen így van!!! Mert a dolgos hétköznapok helyett a hajràba kezdhet a "Vàlasztàsok" előkészítése.
Alapítvànyaink megmaradt kuratórium tagsàgàval beszélgettűnk erről, vagyis a "vàlasztàsokról".
Nos miről is? Nem titok: kissé a múltról, a jelenről és a JÖVŐRŐL . Mi vàrható mit szeretnénk, hogyan?
Nos a teljesség igénye nélkűl !!! Meg kellett àllapítani: A Kőrnyezetűgy Hazànkban mélypontra kerűlt. Nincs az ügynek "egységes" orszàgos jellegű felelős szervezete!!! Az Unióban egyedűl  Luxemburgon kivűl nàlunk van így!!! Persze a ki nem mondott valósàg: környezetünk problémài  az tàrsadalmi űgy , tehàt mindenki űgye igy minden Tàrca űgye. Sajnos a logika mellett a valósàg az: ezt az egész tàrsadalomnak csinàlni, ismerni, TUDNI kell.
Csak egy példa: Megyénk kettő vàlasztó kerületében mintegy 40 képviselő jelölt van ebből ha kettő van olyan aki esélyes is és felkészült is!! Nos ki kell mondani: a Politika egy orszàg irànyítàsa az Tàrsadalmi űgy és mint ilyen: KÖZÜGY!!! Szakma, tudàs, felkészültség  űgye. Nem a MEGGAZDAKODÁS lehetősége. Sajnos ez nàlunk fordítva van!! Első helyre kerűlt a gazdagodàs, a jómód lehetősége, egy nagy szünet és csak ezutàn jőn az irànyitàs a Közügy. Persze, lehet hogy Kormànyunk gondolkodàsàban ez benne volt, vagy van, DE a valósàg nem ez!! Annak ellenére, hogy a Kőztàrsasàgi Elnökünk nemzetkőzileg is elfogadott harcosa ennek Àltalàban a nemzetkőzi cél: az évszàzad végére az àtlag hőmérséklet 2 Celzius foktól tőbbet nem emelkedhet. Az elmúlt 17 év tapasztalata ( 2000-től szàmitva) sajnos nem ez  Ilyenkor felvetődik az a kérdés: hol van Hazànkban az idevàgó Tudomàny, miért nem hallatja hangjàt. Egy egyetemi tanàrtól hallottam hogy szerinte ez màr a szàzad közepére megdől !!!  De hol van az Akadémia hol a Tudomàny !!!!?????
Tisztelt olvasóim! A valósàg viszont az!! Kissé fordítva ülünk a lovon!!! Mi is a valósàg: erdőink pusztulóban vannak! Földjeink minősége a sok mütràgyàfól elvesztette régi minőségét!! Sok az "ugar" Főld ! Àllattenyésztésünk az élvonalból , àtlépett egy màsik élvonalba az "import" élvonalàba!!! DE a milliàrdosaink szàm a TOP 100-ból màr a TOP 200-at is meghaladja, DE tőbb mint fél millió a külföldön élő, dolgozó HAZÀNKFIA.
Hovà vezetett és hovà vezet ez??? Nem tagadható előbb utóbb "katasztrófàhoz": Nincs itthon megfelelő szakember, mind mennyiségben, mind minőségben!!! De jőnnek a migrànsok!!! Erről vita van: engedjűk-e vagy ne?!?!
Nos egy példa: a "roma lakossàg" évszàzadok óta nem lett magyar eredet!! Akkor e ide szàdékozó jövevények hogyan lesznek, magyarok, németek svédek stb. Akkor amikor a genetika mellett ott van bennük egy erős hit, egy erős vallàs.
Tisztelt Ólvasok. Amit leírtam ez nem politikai àllàsfoglalàs ez a valósàg egy töredéke!!! De még nem is Tanàcs a "vàlasztàsokhoz"!!
Megyénk-nem büszkeség- kettő képviselői lehetőségre 40 jelölt van! Ugye komolytalansàg?!
Akaratlanul eszembe jut:"....a multat végkép eltöröljü"!!!
 De miért töröljük el? Miért nem okulunk??
Tisztelt olvasóim. A témàra 2-3 hét mulva vissza térűnk !! Még egy: a multat nem eltörölni kell, hanem OKULNI kell belőle akàr nyíltan akàr elrejtve is csinàljuk!!! Ez a régmúlt éneke volt! A jelen mit csinàl?? Sok mindent!!! Csá nem okul!!!!

Dr.techn.Kecskeméti Sàndor
a kuratórium tagjainak nevében