Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


T I S Z T E L T O L V A S Ó I N K!!!

  T I S Z T E L T      O L V A S Ó I N K!!!

Jelen iràs Tàjékoztató, Kérés, Javaslat és egyfajta ősszefogàs a Cél    érdekében.
                                         

Miről is van szó? A Kőrnyezetűgyről a Vilàg az Emberiség lappangó De fokozódó veszélyéről !!!
Nagyjàból mindenki előtt ismert a kővetkező kettő kifejezés: a "Globàlis felmelegegedés és a Klima-vàltozàs". Ez nemzetkőzi probléma és szàmos természeti vàltozàs okozója! A jelzett probléma kettő szava tartalmilag ugyanaz, csak hasznàlata vàltozó!
A múlt évszàzad sok sok vàltozàst hozott a Főld lakossàgànak életében!! Elindult  Földünk túlnépesedése, ma màr drasztikus beavatkozàs nélkűl mi magunk pusztítják el ezzel magunkat!! Ez nem àllt meg azzal, hogy a múlt évszàzad kettő értelmetlen Vilàghàborúja emberek tízmillióit pusztította el. ÉRTELMETLENÜL !!! Elindult egy vilàgméretü elszegényedés a màsik oldalon szembe ezzel a gazdagodàs. A volt Szocialista tàbor lakóinàl nagy létszàmuk okàn az "ideológiàjuk"vàltozàsànak ellenére nagy lemaradàs jelentkezett mind a gazdasàgban mind pedig élet-  színvonalban !! Megnőtt a szegénység a gazdagok szâma És a kettő ellentéte. A gazdagodàs akarata nem az emberek egymàshoz való közeledését hanem tàvolodàsàt jelentette!! Mindez figyelem elterelő lett a Globàlis felmelegedés fenyegető veszélyeiről. Tudósok megàllapítottàk hogy ez a fenyegetés még elviselhető amennyiben ezen évszàzad végére nem lesz tőbb 2 Celzius foknàl. Sajnos ez a katasztrófa szemünk előtt zajlik úgy, hogy a tàrsadalmak tagjainak zőme még nem is foglalkozik vele DE nem is érti. A nemzetkőzi ősszefogàs inkàbb a szakemberek a műveltebb tàrsadalmak összefogàsàban jelentkezik. Az elmúlt évek pozitívumai a kűlőnbőző szintű értekezletek és tudomànyos tàrgyalâsok voltak.Természetesen a figyelem felkeltése fontos dolog. Sajnos az említett probléma nem hogy csökkent volna, hanem fokozódott. Bűszkèn mondhatjuk hogy ebben a küzdelemben Kőztàrsasàgi Elnökünk révén Hazânk a harc élvonalàban volt. Sajnos ez nem volt eddig nagyon érzékelhetö belpolitikànkban. Sőt a közeledő kormàny- vàlasztàs is az eddigi tapasztalataink alapjàn elterelő jelenség a tàrgyalt témàról
 A Környezetvédelmi Minisztérium megszűnése a kormànyzati körökből is kivonta ezen tèmàt.
A probléma súlyàt felismerve munkatàrsaimmal létre hoztunk hàrom alapítvânyt környékünkön élők eligazodàsàra annak elősegítésére hàrom Alapítvànyt! Időrendi sorrendben: Zagyva- vőlgye Emberi Kőrnyezetéért Alapítvàny. Ez kezdetben csak Nógràd megyére terjedt ki, ma màr hàrom megyében él az Alapítvàny és csinàlja a lakossàg felvilàgosítâsàt!! : Nógràd, Heves és Szolnok megyék.Ezt követően létre hoztuk a kővetkezőt: Regionàlis Környezetvédelmi Központ Alapítvànyt, Nogràd megyei központtal. Kapcsolata széleskőrű. Salgótarjân központtal, partnerként Pest megyével!! Mig a harmadik a Stomfeld alapítvàny melynek otthona a salgótarjâni Stomfed gépipari Szakközépiskola cél: a diàksàg ősszefogàsra és tàjékoztatàsa egyenlőre Salgótarjànban.

Tisztelt Olvasók!
Ezen bemutatkozàsnak célja:
Alapítvànyaink ismertetése majd részletes bemutatàsa.
Problémàk felvetése ősszefogàs szervezése.
Majd a Kőrnyezet- bemutatàsa problémàk, azok megoldàsának ismertetése.
Valamint minél tőbb olvasó bevonàsával meggyőzni a megyèink lakossàgàt a Környezezerügy fontossàgàról, valamint bevonni az operatív munkàba is.
Célunk: minden héten új ismereteket adó íràssal megjelenni Honlapunkon. Ami àltal minél tőbb embert bevonni a munkànkban a KŐZŐS cél érdekében.
Dr.tech.Kecskeméti Sàndor
az Alapítvànyok egyik létre-hozója.