Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köszöntötték az egészségügyben dolgozókat

Köszöntötték az egészségügyben dolgozókat

„Mi dolgunk a világon? Küzdeni. Erőnk szerint a legnemesbekért” – köszöntötte többek között ezzel a Vörösmarty Mihály-idézettel Becsó Zsolt országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozókat tegnap Salgótarján önkormányzata és a Szent Lázár Megyei Kórház közös, Semmelweis-napi ünnepségén. Mellette Fekete Zsolt polgármester és dr. Bercsényi Lajos főigazgató főorvos szólt az egybegyűltekhez, majd kitüntetéseket adtak át.

Salgótarján. A Szent Lázár Megyei Kórházban tegnap délután rendezett Semmelweis-napi ünnepség alkalmára zsúfolásig megtelt az intézmény étterme. Az egészségügyben és az egészségügyért dolgozók foglalták el a székek zömét, hogy a Himnusz közös eléneklése után meghallgassák a hozzájuk szóló köszöntőket. Elsőként Becsó Zsolt országgyűlési képviselő méltatta az ünnepelteket. Elmondta: Semmelweis Ignác megtalálta kutatásában az igazságát, amelyért élt és halt. Csak halála után kezdték felismerni érdemeit.

A díjazottak csoportképe Fotó: Hüvösi Csaba

A díjazottak csoportképe
Fotó: Hüvösi Csaba

– Tisztelt ünneplő közönség! Különösen nehéz területen kell önöknek nap mint nap felelősségteljes munkát végezni, egymás munkáját megbecsülni és a gyógyítás nemes küldetéséhez szükséges energiát felhalmozni. Ebben a számtalan bajjal, problémával küzdő városban nem egyszerű feladat a magas színvonalú helytállás biztosítása. Önök mégis képesek sokkal jobb helyzetben lévő városok és kórházak számára példát mutatni. Ez a helytállás megérdemli az erkölcsi és anyagi elismerést – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, majd kifejtette, hogy szemben a 2010 előtti időszakkal, az elmúlt hét évben tizennyolc projektre közel ötmilliárd forint érkezett a kórházba és jelentős előrelépések történtek az egészségügyi dolgozók bérrendezése területén is.

– Beteget csak jól vagy jobban szabad kezelni – hangsúlyozta dr. Bercsényi Lajos főigazgató-főorvos Fotó: Hüvösi Csaba

– Beteget csak jól vagy jobban szabad kezelni – hangsúlyozta dr. Bercsényi Lajos főigazgató-főorvos
Fotó: Hüvösi Csaba

– Ezt a megkezdett munkát folytatnunk kell, hosszú út áll még előttünk – hívta fel a figyelmet a honatya, majd különleges napnak nevezte a hat éve ünnepnappá nyilvánított Semmelweis-napot, és arra kérte a jelenlévőket, hogy ünnepeljenek. – Ünnepeljük a sikereinket, az eredményeinket! Köszöntsük azokat, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották az elmúlt évben és években! Legyünk hálásak azért a kegyeletért, hogy ilyen magasztos hivatást gyakorolhatnak! Minden nap nyújthatnak valamit embertársaiknak, akiknek gyógyulásából, fájdalmuk enyhüléséből újra és újra erőt meríthetnek mindennapi munkájuk során – fejtette ki, végezetül Semmelweis Ignác életútjának a mai egészségügyi dolgozók ténykedésére is vonatkozó érvényességét Vörösmarty gondolatát idézve fogalmazta meg: „Mi dolgunk a világon? Küzdeni. Erőnk szerint a legnemesbekért”.