Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


klímaváltozás megállításáért

 

 
Picture
​"Egy tiszta energiaforradalom közepén állunk, amelyet egyetlen ember vagy csoport sem tud megállítani."
​Al Gore, az Amerikai Egyesült Államok Nobel-díjjal kitüntetett volt alelnöke, felhívást tett közzé mindannyiunk számára az alább  közölt hírlevelében, hogy a jövőnk érdekében álljunk ki a klímaváltozás megfékezése mellett. 
​Technológiai iparági összefogás kezd kialakulni a klímavédelemért: Nekiment Trumpnak a Facebook, a Google, az Apple, a Microsoft, a Tesla, az Amazon, a HP, a Dell, az Intel, a GE, a Twitter, a Salesforce is.

 

​"​Kedves Barátaim,
 
Mint tudják, ma a Fehér Ház bejelentette, hogy az Egyesült Államok megkezdi a párizsi megállapodás elhagyásának folyamatát. Az Egyesült Államoknak a párizsi megállapodásból való kilépése óvatlan és megvédhetetlen cselekvés. Ez aláássa Amerika helyzetét a világban, és azzal fenyeget, hogy veszélyezteti az emberiség lehetőségét, hogy időben megoldja az éghajlati válságot.
 
Azonban a csalódás nem kétségbeesés.
Ne hibázz: ha Trump elnök nem vezet, akkor az amerikai nép majd fog.
 
A polgári vezetők, polgármesterek, kormányzók, vezérigazgatók, befektetők és az üzleti közösség többsége veszi fel ezt a kihívást. Egy tiszta energiaforradalom közepén állunk, amelyet egyetlen ember vagy csoport sem tud megállítani. Trump elnök határozata mélyen ellentétes azzal, amit az amerikaiak többsége vár az elnöktől; de nem számít mit tesz, biztosítani fogjuk az elkerülhetetlen átmenetün egy tiszta energia alapú gazdaságba folytatódik.
 
Bizonyítékként, csak nézzük meg, hogy az olyan közösségek, mint például Salt Lake City, Utah és Boulder, Colorado elkötelezték magukat, hogy 100 százalékban megújuló villamos energiára váltanak.
 
Csak a múlt hónapban Kalifornia államban új rekordot állítottak fel a tiszta energiafelhasználásra, és az elmúlt hetekben és hónapokban nagyvállalatok a világ minden tájáról újból megerősítették a tiszta energia iránti elkötelezettségüket, a párizsi megállapodást és azt, hogy az amerikai vezetés felelős az. A tiszta energia és az éghajlatváltozás lendülete csak tovább folytatódik, és figyelmen kívül hagyja a rövidlátó és rossz valóságot.
 
Most nekünk kell felvennünk a fonalat ott, ahol a Fehér Ház kilép. Rajtunk múlik, hogy ez a folyamat teljes gőzzel haladjon előre.
Ha az Egyesült Államokban él, kötelezze el magát arra, hogy a helyi önkormányzatot vagy polgármestert arra kényszeríti, hogy megújuló villamos energiát fogadjon el a közösségben. Ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodik, kötelezzék magukat arra, hogy nyomást gyakoroljanak vezetőikre, hogy teljesítsék országa párizsi megállapodását, és tartsák mozgásban a folyamatot.